Maria Nilsson och blev färdigutbildad zonterapeut i september 2020. Jag är mycket intresserad av att behandla obalanser i kroppen och jag gick min utbildning hos Axelsons i Stockholm. Zonterapi stimulerar kroppens eget självläkningssystem och fungerar lika bra på kroniska som akuta besvär. Det är också en bra metod för att hålla sig frisk och som en förebyggande behandling. Jag bor i Härnösand med min sambo och har två vuxna döttrar, gillar promenader och är gärna ute i naturen för att plocka bär och svamp. För hemmabruk gör jag gärna egna salvor, schampo med mera som består av naturliga produkter, utan tillsatser. Yoga är någonting som jag också tycker om då det ger med både energi och avkoppling. I övrigt arbetar jag inom omsorgen där jag har jobbat i många år och trivs väldigt bra.

 

Zonterapi

Zonterapi är en behandlingsmetod som innebär att man stimulerar olika zoner under fötterna som representerar kroppens olika organ och kroppsdelar. När reflexpunkterna stimuleras ökas energi och blodgenomströmningen till kroppens delar, och kroppens självläkningsprocess sätts igång.

Eftersom zonterapi har ett holistiskt tankesätt innebär det att man behandlar hela kroppen vid varje tillfälle eftersom man vill få balans och harmoni i hela kroppen. Man kommer åt kotor, muskler, inre organ och hormonsystemet. Man lägger förstås fokus på personens problemområde.

 Man behöver dock inte ha något problem för att ta en behandling. Zonterapi är även bra i förebyggande syfte

Kroppen påverkas både fysiskt och mentalt.

För att förstärka behandlingen kan man använda sig av öronakupunktur.

Behandlingen kan även utföras i ansiktet.

 

Zonterapi /reflexologi kan bla hjälpa till med:

Rygg, axel och nackbesvär

Mag och tarmbesvär

Stress

migrän

Hormonella obalanser

infertilitet

Urinvägsbesvär