Medicinsk yoga är en helhetsträning för att skapa fysisk, mental och emotionell balans
Reglerar nervsystemet och skapar kroppsmedvetenhet
En terapeutisk yoga som används inom svensk sjukvård
Är vetenskapligt utvärderad
Används bl.a. vid stress, utmattning, sömnproblem, ADHD samt fysiska sjukdomar och problem
Lämplig för dig som söker en metod för återhämtning och ett balanserat liv.

Varför medicinsk yoga?
Vi lever i ett samhälle där det ofta är ett högt tempo och många intryck. Det gör att vi får ett aktivitetspåslag i kroppen, det sympatiska nervsystemet är igång. Problemet för många är att vårt lugn och ro system, det parasympatiska nervsystemet, inte får lika mycket utrymme. Det blir svårt att varva ner och kropp och sinne får för lite återhämtning. Många lider därför av stressrelaterade besvär såsom ångest, svårigheter att slappna av, smärta i kropp och sömnproblem. Tidigare var övertygelsen att det inte gick att påverka det autonoma nervsystemet. Idag vet vi att andningen är ett effektivt sätt att påverka hela mekanismen. I den medicinska yogan lär du dig att djupandas och du får andra tekniker för att aktivera det parasympatiska nervsystemet, vilket bidrar till läkning och lugn i kropp och sinne.


Under mina pass arbetar vi med andning, positioner, vila och meditationer med tillägg för tekniker för att hjälpa koncentrationen. Det finns också tid för fördjupad kunskap avsatt, där du kan ställa frågor om positioner och få reda varför olika övningar är verksamma. Till mig är du välkommen precis som du är, utifrån dina unika förutsättningar. Passen kan anpassas och är därför lämplig för en bred målgrupp. Jag har mött personer med fysiska och psykiska begränsningar till personer som tränat på elitnivå och behövt en metod för att snabbare läka och återhämta sig.


Att yoga i grupp tillför något helt annat än att enbart yoga själv. "The shit happens inte the group", som en yogalärare sade. Vi påverkar varandra även på nivåer som inte är synbara. När vi utövar yoga tillsammans synkroniseras till exempel vår hjärtrytm. Det finns mycket spännande att säga om det.
Varmt välkomna att prova! Vem vet var den här resan leder!
Kontakta mig gärna om du har frågor eller funderingar. Jag hoppas kunna bidra till en meningsfull yogapraktik.